Investitia, din punct de vedere al finantelor personale, consta in folosirea banilor nostri intr-un vehicul, instrument sau investitie alternativa, cu scopul de a face sa creasca proprietatile noastre personale.
Iata o compilatie a celor mai bune sfaturi de investitii:
Pregatire
Inainte de a investi banii pe care probabil i-am economisit cu efort si pentru
a ne aventura intr-o zona pe care, probabil, nu o cunoastem bine, este necesar
sa ne pregatim bine pe tema finantelor.
Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa devenim experti sau sa obtinem o diploma in finante, ci pur si simplu sa ne familiarizam cu unele concepte financiare, in special cele legate de problema de investitii, cum ar fi rentabilitatea, managementul riscului, diversificarea etc.
De asemenea, trebuie sa ne informam si sa ne familiarizam cu mai multe dintre instrumentele, vehiculele sau alternativele de investitii existente, precum afacerile, actiunile, proprietatile imobiliare, fondurile de investitii etc.
O buna consiliere de investitii este sa alegeti un domeniu de investitii in care incepeti sa va aventurati si sa cautati sa o cunoasteti temeinic pentru a deveni experti sau specialisti in domeniu.
Analizati bine investitia
Inainte de o oportunitate de investitie, trebuie sa ne facem mereu timp si sa
analizam tot ce are legatura cu investitia posibila. Pentru a face acest lucru,
trebuie sa adunam toate informatiile despre activ, vehiculul sau instrumentul
de investitii (caracteristicile sale, rentabilitatea oferite, piata, etc.), sa
analizam aceste informatii bine si, daca este necesar, sa le comparam cu alte
alternative de investitii.
Asumati-va riscuri
Indiferent cat de calificati suntem sau cat analizam mai mult, va exista intotdeauna un risc atunci cand investiti.O investite sigura este o parcare in Otopeni aproape de aeroport.
Trebuie sa stiti ca prin oprirea investitiilor in orice vehicul sau instrument de investitii, din cauza riscului prezentat de acesta, am putea sa ratam o buna oportunitate.