Acest articol se adreseaza fetelor care vor sa aiba unghii lungi, frumoase, puternice si sanatoase. Din cauza locului de munca sau activitatii desfasurate, nu toata lumea poate avea unghii lungi, dar toate putem avea unghii rezistente si sanatoase. Asta nu inseamna ca trebuie sa-ti faci manichiura in fiecare zi, dar exista cateva lucruri de bun simt pe care daca le respecti, te vei putea bucura de unghii mai frumoase.
Iata cateva sfaturi utile pe care le impartasim cu voi, pentru a fi pe deplin multumite de aspectul unghiilor voastre.
- Fa-ti manichiura o data pe saptamana daca optezi pentru oja clasica si o data la 2 – 4 saptamani daca preferi oja semipermanenta.
Unghiile fac parte din corpul nostru si ar trebui sa avem grija de ele in mod regulat. Asta nu inseamna sa mergi la un salon profesionist in fiecare saptamana sau sa-ti pilesti unghiile zilnic. Daca nu poti ajunge la salon pentru refacerea manichiurii, incearca sa-ti faci unghiile acasa. Poti opta pentru oja semipermanenta deoarece aceasta ramane fixata pe unghie o perioada mai lunga de timp – ceea ce inseamna automat mai putine vizite la salonul de manichiura. Nu neglija unghiile de la picioare, indiferent de sezon. Chiar daca nu porti sandale, in sezonul de iarna protejeaza si acorda atentie unghiilor de la picioare.
- Alege sa porti lac de unghii in fiecare zi.
Daca la un moment dat renunti sa-ti mai faci unghiile cu oja, macar nu trece peste acel lac de unghii. Poti alege unul cu minerale, pentru ca unghiile tale sa fie protejate si sa arate decent. Unghiile fara lac sunt mai sensibile si mai predispuse la exfoliere si rupere. Unghiile „natur” nu sunt suficient de puternice, iar secretul pentru cresterea unghilor consta in unghii rezistente.
- Traieste, mananca si ramai sanatoasa!
Unghiile nesanatoase pot indica o boala sau afectiune. Sanatatea unghiilor in general ar trebui sa fie un indiciu pentru sanatatea organismului. Daca unghiile se decoloreaza, devin extrem de subtiri si casante, cuticulele se rup si determina aparitia sangerarilor, cel mai probabil exista o afectiune in organism. Unghiile pot semnala diverse afectiuni pulmonare, cardiace, de fical sau de rinichi, inclusiv diabet sau anemie. Lipsa vitaminei A si a calciului pot provoca uscarea si fragilitatea unghiilor. Lipsa proteinelor, a acidului folic si a vitaminei C duc la ruperea unghiilor. Dungile albe de-a lungul unghiilor arata deficitul de proteine. Deficitul de vitamina B12 duce la uscarea excesiva a unghiilor, deformarea si inchiderea la culoare. Insuficienta zincului determina aparitia petelor albe pe unghie.