In ultimii ani din ce in ce tot mai multi dintre români au ales ca să iși petreacă concediile dincolo de granițele tării. Țara noastra ne ofera o multime de peisaje si obiective pe care daca le vizitezi v-ei ramane placut surprins. Chiar și un singur weekend in țară la noi undeva prin munți sau la Marea Neagră, iți v-a prinde bine cu siguranță. O iesire intr-o zonă linștită te v-a umple instant de energie cât sa poti face față tuturor provocărilor din timpul săptamânii.
Chiar dacă mulți preferă să viziteze alte tări, țara noastră ramâne la fel de frumoasă si încântătoare. Ape și peisaje parcă desprinse din basme poți să găsești cam in toate județele țării. Un subiect despre care nu se vorbește prea des sunt castelele. La noi poți sa găsești in jur de o sută de castele pline de splendoare, fiecare cu povestea lui fascinantă. Chiar dacă la prima vedere, zidurile parca reci nu sugerează nimic altceva decât lucrări arhitecturale bine executate, in spatele acestora s-au născut povești, iar foștii locuitori ai acestor castele au făcut ca aceste ziduri să capete o valoare si mai mare.
Fie ca iți place sa călătorești singur sau cu familia, castelele din țara noastră sunt perfecte pentru a fi vizitate chiar și de întreaga familie.
Avem 100 de castele si palate in Romania, eu o sa iti vorbesc de două dintre ele.
- Castelul Peleș, Sinaia, județ Prahova. Cea mai importantă clădire istorică din România, asa a fost desemnat Castelul Peleș, cu siguranță iși merită titlul. Incă de la intrare v-ei ramâne uimit de câtă frumusețe arhitecturală se poate afla intr-un castel construit la jumătatea secolului 19. Carol I, primul rege al României, a costruit castelul pe banii câștigati de pe urma unei moșii germane pe care a vândut-o.
- Castelul Bran. Cu siguranță, nu odată prietenii tăi de peste hotare ți-au spus o altă versiune a poveștii despre castelul Bran decât cea pe care o știai tu. Oricât de mult am încerca, străinii au aceași poveste despre acest castel și anume ca Vlad Țepeș era de fapt un vampir care a locuit acolo și ca Transilvania noastră este tinutul vampirilor. Dincolo de această poveste, in castelul Bran situat la doar 30 de km de Brașov, parcă v-ei vedea cum strămoșii noștri se plimbau pe holurile castelului plin de mister si istorie.
Pe lista ta trebuie neaparat sa treci si Castelul Corvinilor, Castelul Sturdzea, Castelul Banffy dar si Castelul Ghica. Chiar daca e posibil să nu fi auzit de unele din acestea de mai sus, odată ajuns acolo, cu siguranța nu v-ei regreta vizita.