Cand?
- De fiecare data cand va spalati pe cap, in momentul samponarii sau in timpul aplicarii unui tratament (ulei, ser…)
- Atunci cand va simtiti stresata si aveti nevoie de relaxare
Cum?
- Nu va folositi unghiile, masati cu varful degetelor, nu cu toata mana
- Nu va masati pielea capului daca e iritata
- Puneti varful degetelor pe pielea capului si frecati din fata spre spate
- Incepeti cu fruntea si tamplele, apoi extindeti spre spate, continuand masarea; frectionati timp de doua minute fiecare parte. Masajul vostru ar trebui sa dureze aproximativ 15 minute. Treceti de la frunte si tample catre varful capului si terminati cu ceafa; toata pielea capului trebuie sa fie masata
Uscarea parului:
Cand iesiti de la dus, alegeti un prosop gros cu care sa va uscati parul usor, fara sa-l frecati sau sa-l rasuciti. Impachetati-va capul intr-un prosop pentru ca surplusul de apa sa fie absorbit. Asteptati ca parul sa fie umed pentru a-l putea descurca cu un pieptene cu dinti departati; incepeti cu varfurile, pentru a termina pieptanandu-l pe tot, fara a-l agresa. Lasati-va parul sa se usuce liber sau folositi un uscator.
Precautii si subtilitati:
- Nu lasati aerul cald mult timp in acelasi loc, pentru a nu arde varfurile si pielea capului
- Ganditi-va mereu la uscarea normala a parului si nu Ia una excesiva
- Evitati folosirea unui uscator foarte puternic
- Tineti uscatorul la circa 15 cm distanta de par
- Dirijati aerul cald in jos pentru a netezi cuticulele
Peril si periaj
Perierea parului stimuleaza micro-circulatia si elibereaza parul de impuritati si celule moarte. Dar uitati faimoasele o suta de miscari de periere, odinioara recomandate! Nu zeti face decat sa va smulgeti parul si sa-l deteriorati.
Periile de matase naturala sunt mai putin agresive, dar prea fine pentru parul des. Puteti alege o perie care are in componenta si matase naturala si fibre de nylon. Si daca parul va este intr-adevar bogat si buclat, o perie din fibre sintetice ii va permite sa se aranjeze si sa se netezeasca.
Pentru parul lung, o perie lata si plata va fi ideala.
Pentru a intinde parul buclat cu uscatorul, alegeti o perie rotunda, iar pentru parul scurt ea va trebui sa fie destul de mica.
Pentru a-l ondula, cu cat diametrul periei e mai mic, cu atat bucla e mai stransa. Daca sunteti grabita, o perie rotunda din metal sau aluminiu va fixa mai bine si mai repede coafura.
Regulile periatului:
- Periati-va parul inainte de samponare pentru a-l descurca usor.
- Dati mai intai cu pieptenele, apoi cu o perie si incepeti cu varfurile pentru a inlatura nodurile care ar putea sa se formeze.
- Periati mereu incet, fara agresivitate.
- Asteptati ca parul dumneavoastra sa fie in proportie de 80% uscat, cum recomanda coafezele, inainte de a-l peria. Umed e inca fragil.
- Debarasati-va de pieptenele sau peria cu dintii rupti.
- Curatati-va peria si pieptenele cu apa si cu sapun.