Petele sunt un cosmar pentru toti cei care spala de multe ori haine, iar daca acestea sunt deja uscate este chiar mai rau. In functie de tipul de imbracaminte si de pete, murdaria este mai greu de indepartat. Pentru mai multe dificultati, exista multe tesaturi pe care nu pot fi utilizate produse de inalbire sau de indepartare a petelor.
Cu toate acestea, nu totul este asa de rau cum pare. Bumbacul, care este materialul folosit mai frecvent si, prin urmare, mai murdar, este si cel mai rezistent la procesul de spalare.
Exista trucuri speciale de casa pentru a scoate diferite tipuri de pete cum ar fi sosuri, grasimi, ciocolata, vin si multe altele. Expertii sugereaza retete de casa pentru a elimina toate aceste tipuri de pete de pe hainele de bumbac.
Cum sa eliminati petele de pe haine: ghid complet
Pe imbracamintea uscata, aplicati sapun lichid concentrat numai pe pete. Asteptati 3 pana la 4 minute si frecati. Este important sa nu lasam sapunul sa se usuce pe haine si sa estompeze tesuturile. Daca pata nu iese, incercati urmatorul truc:
Se amesteca 100 ml de apa fierbinte cu o jumatate de masura de inalbitor pentru a obtine o pasta. Aplicati-o numai pe pata cand materialul este uscat. Lasati timp de 10 minute si apoi frecati. Puteti inlocui pulberea de inalbire cu aceeasi cantitate de bicarbonat de sodiu. Puteti incerca aceasta solutie de doua ori. Daca pata nu iese, renuntati – a devenit permanenta.
Incercati intotdeauna sa indepartati mai intai pata cu sapun lichid. Inalbitorul este mai agresiv si poate deteriora hainele. Cu toate acestea, in cazul unei pete vechi, este necesar sa se inceapa cu metoda nr. 2. Idealul este de a preveni uscarea petei, deoarece devine mult mai dificila de indepartat.
Lasati sa se inmoaie. Atunci cand lasati imbracamintea sa se inmoaie, pata este deja indepartata intr-o anumita masura. Cu toate acestea, daca o lasati in apa mult timp, murdaria contamineaza apa si se raspandeste prin restul tesaturii, murdarind-o. Inmuierea trebuie sa dureze in mod ideal intre 20 si 30 de minute si sa nu depaseasca niciodata 2 ore, ne sfatuiesc specialistii de la unlink.ro